Forum

Forum geeft forumtheatervoorstellingen over de schending van jongerenrechten: kindermishandeling, intra familiaal geweld, seksueel misbruik, vechtscheiding, parentificatie, geweld in jonge relaties, groepsdruk, de positie van jongeren in jeugdzorg of jeugdgevangenis, discriminatie...

Acteurs doen dit op basis van eigen ervaringen. Niemand speelt zichzelf en iedereen is vrij om wel of niet met eigen ervaringen te komen.

Er wordt geïmproviseerd, zonder kostuums, zonder make-up, zonder speciale belichting of decors. Het kan in elk lokaal, op elke straathoek of dorpsplein.

De scènes zijn kort en lopen slecht af voor de hoofdrolspeler. De scènes worden besproken met het publiek. Dan wordt de scene hernomen. Het publiek kan nu spelers vervangen.

Zo wordt er een andere afloop ontwikkeld. Dit is theater om uit een onderdrukte situatie te komen. We oefenen voor de werkelijkheid.

Elke voorstelling wordt geleid door een ervaren gespreksleider. Indien nodig zijn er nabesprekingen onder leiding van deskundige begeleiders in aanwezigheid van de jongeren-acteurs.

Meer info op: www.forumtheater.be